• stopleiden

Ontwikkeling Bestuurscarrière - Evalueren


Beste bestuursleden,


Allereerst wens ik jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar! Vervolgens wil ik het onderwerp van deze blog introduceren: Evaluatie. We weten allemaal dat je veel kunt leren van een bestuursjaar, maar kun je meer doen?


Het evalueren van je werk en dat van anderen kan in mijn ogen van grote waarde zijn. Als je de tijd neemt om dingen te bespreken die verbeterd kunnen worden met je bestuur, kun je specifieker aan deze dingen werken en leren van de ervaringen van anderen. Let er daarbij op dat u niet vergeet te noteren wat ook heel goed gaat.


Vorig jaar hadden ik en mijn bestuur bij Labyrint evaluatievergaderingen. Het waren vrij lange bijeenkomsten (3 à 4 uur) waarin het bestuur elkaar feedback gaf. Niet te vergeten, geef jezelf ook feedback. Dit vergde enige voorbereiding, het bedenken van constructieve feedbackpunten voor jezelf en anderen. We waren van plan om het hele jaar door vier van deze bijeenkomsten te houden.


De bijeenkomsten waren per persoon gestructureerd. De persoon wiens beurt het was, zou beginnen met het geven van feedback over het functioneren van het bestuur als geheel, gevolgd door zijn / haar eigen feedback over zijn / haar eigen functioneren. De rest van het bestuur zal een voor een volgen door feedback te geven op deze persoon. Nadat de persoon alle feedback heeft ontvangen, is er een beetje tijd om enkele vervolgvragen te stellen als er iets onduidelijk is en om na te denken over de gegeven feedback. Na de bijeenkomst hebben we ervoor gezorgd dat iedereen nog steeds van elkaar hield en dat niemand zich slecht voelde over hun feedback.


Mijn persoonlijke ervaringen met deze bijeenkomsten zijn erg positief. Ik heb veel geleerd van het horen van de mening van anderen over mijn vaardigheden en zwakheden. De meeste mensen, inclusief ik, hebben vooroordelen over hoe ze zichzelf zien. Dit betekent dat u de dingen anders kunt waarnemen dan anderen. Door over deze dingen te praten, kun je je bewust worden van nieuwe dingen die je kunt verbeteren, maar ook van de dingen waar je al goed in bent en nog niet eerder hebt gezien.


Over het algemeen zou ik ten zeerste aanraden om te proberen te evalueren met uw medebestuursleden. Je hoeft natuurlijk niet te beginnen met een vergadering van vier uur, maar je kunt klein beginnen. Maak er een agendapunt van in een bestuursvergadering en bespreek één negatief en één positief per persoon. Dat kan voor sommigen al een groot verschil maken!


Aarzel niet om mij uw vragen over evaluatie te stellen als er iets onduidelijk is of als u geïnteresseerd bent in meer informatie. En laat het me weten als er onderwerpen zijn waarover je zou willen lezen of als je specifieke vragen hebt over Bestuurscarriére!


Liefs

Renee


Aanbevolen berichten
recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.