• stopleiden

Ontwikkeling Bestuurscarrière - Introductie

Beste bestuursleden,


Dit jaar probeert StOP iets nieuws. We schrijven een blog over bestuurslid zijn! We weten allemaal dat het best een uitdaging kan zijn om in een board te zitten, om te gaan met stress, tijdmanagement en nauw samen te werken met anderen. Aan de andere kant weten we wat het bestuur kan bijdragen aan je ontwikkeling en zelfs aan je carrière. In deze maandelijkse blogs komen deze onderwerpen aan bod.


In deze eerste blog vertel ik je graag meer over mijn eigen ervaringen als bestuurslid en leg ik uit waarom ik denk dat deze blog kan bijdragen aan jouw ervaringen als bestuurslid! Allereerst, mijn naam is Renee en ik ben 21 jaar oud. Ik zal deze blogposts het komende jaar schrijven als de huidige penningmeester van StOP. Ik ben dit jaar aan het afronden met een bachelor in psychologie en ik wil verder studeren om klinisch psycholoog te worden. Vorig jaar was ik voorzitter van de studievereniging van Psychologie Labyrint.


Vorig jaar ben ik zeker een aantal uitdagingen tegengekomen. Naast voorzitter was ik ook werkzaam op een middelbare school, wilde een aantal cursussen volgen en had ik te maken met uitdagingen en veranderingen in mijn persoonlijke leven. Een van de dingen waar ik het meest mee worstelde, was het balanceren van werk en sociaal leven, tijdmanagement speelt een grote rol in deze balans. Ik ervoer ook veel onzekerheid als het ging om nieuwe dingen doen en aan nieuwe taken werken. Zeker in tijden van corona moet alles op een nieuwe manier gebeuren. Ik twijfelde veel aan mezelf of ik mijn taken goed deed.


Zo nauw samenwerken met anderen kan soms uitdagingen met zich meebrengen, zoals het omgaan met onenigheid bij het nemen van beslissingen of verschillen in verwachtingen. Ik ben een grote relatiegerichte werker, dus ik waardeer het enorm dat iedereen zich goed voelt bij beslissingen. Soms misschien een beetje te veel. Dus ik had veel verschillende dingen te leren in mijn jaar als bestuurslid.


Om met een positieve noot te eindigen: ik heb geleerd om met veel van deze kwesties om te gaan. Ik heb veel nieuwe vaardigheden ontwikkeld en heb veel ervaring die ik kan gebruiken in mijn verdere carrière en leven in het algemeen. Bestuurslid zijn kan veeleisend zijn, maar levert ook veel voldoening op.


In deze blog zal ik proberen enkele van deze onderwerpen te bespreken, in de hoop dat het jullie kan helpen. Als je onderwerpen hebt die je in deze blogs zou willen zien, laat het me weten! Mocht je hier specifieke vragen over hebben, dan help ik je graag verder!


Liefs,

Renee

Aanbevolen berichten
recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.