• stopleiden

Ontwikkeling Bestuurscarrière - Samenwerken

Beste bestuursleden,


Bestuurslid zijn heeft alles te maken met samenwerken met anderen. Samenwerken met je bestuursleden, maar ook het werken met commissies en derden is een groot onderdeel van het bestuurslid zijn. Dit kan enkele uitdagingen opleveren, bijvoorbeeld communicatieproblemen of wrijving tussen mensen. In deze blog vertel ik je een klein beetje over wat ik nuttig vond bij het werken als bestuur.


Wat ik erg belangrijk vond om ervoor te zorgen dat jullie zo soepel mogelijk samenwerken, is verwachtingsmanagement. Het kennen van de verwachtingen die jouw bestuursleden van jou en hun taken als bestuurslid hebben, kan van grote waarde zijn. Als je deze verwachtingen regelmatig met je bestuur bespreekt, kan de samenwerking soepeler verlopen. Wanneer ben je bijvoorbeeld (niet) beschikbaar voor bestuursgerelateerde vragen? Welke structuur werkt voor jou in bestuursvergaderingen? Wat verwacht je van elkaar met betrekking tot deelname aan activiteiten? Enzovoorts. Als je deze dingen weet, kan wrijving tussen bestuursleden worden voorkomen.

Een ander heel belangrijk aspect van samenwerken is duidelijke communicatie. Dit moet heel breed worden opgevat. Van communiceren over verantwoordelijkheden tot sociale communicatie tot feedback geven. Voorkeuren in communicatie kunnen erg verschillen, sommige mensen geven de voorkeur aan sms'en terwijl anderen liever bellen. Nogmaals, het bespreken van deze voorkeuren kan leiden tot begrip en aanpassing, wat vervolgens leidt tot een vlottere communicatie.


Kort samengevat, praat met elkaar over wat je van jezelf en van elkaar verwacht op deze aspecten. Het zal je misschien verbazen hoeveel verschil een kleine verandering kan maken!


Als je meer informatie wilt of vragen heeft, aarzel dan niet om mij iets te vragen. En laat het me weten als er onderwerpen zijn waarover je zou willen lezen of als je specifieke vragen hebt over Bestuurscarrièret!


Liefs,

Renee

Aanbevolen berichten
recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.