top of page

Over StOP

Het Studievereniging Overleg Platform (StOP) is het overlegorgaan voor alle studieverenigingen gerelateerd aan studies van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. StOP kent vier hoofddoelstellingen.

Communicatie

Communicatie is de sleutel. We streven ernaar om de verschillende communicatie tussen de onderwijsinstellingen en de aangesloten verenigingen te stroomlijnen en te coördineren, evenals tussen de verenigingen. Daarbij richten we ons ook op belangenbehartiging namens de verenigingen.

Kennisdeling

We stimuleren actief kennisdeling tussen onze individuele ledenverenigingen. Daarom organiseren we meerdere overleggen, bijeenkomsten en trainingen over verschillende onderwerpen.

Verbinding

Het verbinden van de verschillende studieverenigingen is cruciaal voor onze studentengemeenschap. We faciliteren dit door samenwerkingen in commissies te stimuleren, activiteiten van ledenverenigingen te promoten en informele evenementen te organiseren.

Maatschappelijke betrokkenheid

We zetten ons in om de maatschappelijke betrokkenheid van onze aangesloten verenigingen te vergroten. Veel aandacht wordt besteed aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid door middel van thematische trainingen en bijeenkomsten gedurende het hele jaar.

About StOP
0005 StOP bestuursfoto's ©Jelle Mes.jpg

Het bestuur

Jaarlijks zijn er een aantal studenten betrokken bij het beheer van StOP. In studiejaar 2022-2023 is dit het 11e 25e bestuur. Lees hieronder meer over wie ze zijn en wat ze doen.

The board

Sophie 't Hart

Voorzitter

Mijn naam is Sophie 't Hart en ik ben de voorzitter van het 11e 25e bestuur van StOP. Daarnaast hoop ik dit jaar mijn bachelor Psychologie te behalen.

 

Mijn primaire portefeuilles zijn Alumni, de Commissie Internationalisering, het Landelijk Overleg, de BHV en EHBO-cursussen en het Sporttoernooi. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Geneeskunde. Daarnaast ben ik in secundair verantwoordelijk voor het Kleine Verenigingen Overleg en Studentenwelzijn.

 

Ik ben erg enthousiast om veel bestuursleden van onze aangesloten verenigingen te ontmoeten en hoop dat StOP hen veel nuttige informatie en contacten oplevert. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op!

Anna

Marc Wijnands

Secretaris

Mijn naam is Marc, en ik ben de secretaris van StOP tijdens het studiejaar 2022-2023. Als secretaris van het 11e 25e StOP bestuur houd ik niet alleen de notulen bij, maar ben ik ook verantwoordelijk voor de meeste officiële communicatie en administratieve taken. Naast StOP ben ik ook derdejaars student Bio-informatica aan de Hogeschool, waar ik ook onderwijsassistent ben.

 

Mijn primaire portefeuilles bij StOP zijn dit jaar: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), Kleine Verenigingen Overleg (KleVer), Interfacultaire Partij (InFaFe), Contactpersoon Hogeschool Leiden, Leiderschap, Promotietraining, Studieverenigingsreader en Duurzaamheid. Mijn enige secundaire portefeuille is het Landelijk Overleg Platform. Daarnaast ben ik contactpersoon voor de Hogeschool Leiden.

 

Ik hoop dat dit jaar een jaar wordt waarin ik het plezier in samenwerken (her)ontdek en onderweg veel leer. Als je vragen hebt over mijn portfolio's, aarzel dan niet om mij een vraag te stellen via e-mail!

Nick

Marit van der Heide

Penningmeester

Mijn naam is Marit van der Heide en dit jaar zal ik de penningmeester van het StOP zijn. Ik ben daarnaast derdejaars student politicologie.

Mijn primaire portefeuilles zijn Studentenwelzijn, Diversiteit & Inclusie en Vertrouwenscontactpersonen. Daarnaast ben ik secondair verantwoordelijk voor het Leidsch Debat, het Interfacultair Congres en de Commissie Overlap. Ook ben ik het eerste aanspreekpunt voor de Faculteit Governance and Global Affairs en zal ik samen met Marc contact onderhouden met de Hogeschool Leiden. Ik hoop dat ik dit jaar zo goed mogelijk aan de behoeften van onze lidverenigingen kan voldoen en zo kan bijdragen aan de studieverenigingen in Leiden.

 

Bij vragen over de portefeuilles waar ik verantwoordelijk voor ben kunnen jullie mij altijd benaderen!

Bas

Lotte Vinkenoog

Commissaris Intern

Mijn naam is Lotte, en ik zal dit jaar de Commissaris Intern van het StOP-bestuur zijn. Hiernaast volg ik een onderzoeksmaster in Cognitive Neuroscience.

De portefeuilles die ik op me zal nemen zijn Acquisitie, Besturenactiviteit, GroVer en AVG. Verder zal ik de organisatie van het Interfacultair Congres begeleiden en ben ik de contactpersoon voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Naast deze primaire verantwoordelijkheden, zal ik mijn bestuursgenoten ondersteunen als secundair verantwoordelijke voor de BHV- en EHBO-cursus en de Internationaliseringscommissie/Van Bergen Fonds.

 

Mocht je vragen hebben over één van deze portefeuilles, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

Anne

Jimmy Diekman

Commissaris Extern
& Vicevoorzitter

Ik ben Jimmy, 22 jaar en ben op dit moment bezig met mijn bachelor geschiedenis. Vorig jaar was ik penningmeester van de EL CID, maar ik kon het niet laten om er nog een bestuursjaar achteraan te plakken.

Dit jaar ben ik Commissaris Extern en Vicevoorzitter. Onder mijn verantwoordelijkheid valt dan ook het onderhouden van de website en alle social media kanalen, en zal ik contact onderhouden met de introductieweken. Daarnaast houd ik contact met de student en onderdwijszaken bij de Universiteit Leiden en het coördineer ik het organiseren van het Leidsch Debat. Verder neem ik namens de studieverenigingen plaats in de de Overlap Commissie, help ik als secundair Marc met het Interfacultair Feest en ben ik de contactpersoon voor de Faculteit Geesteswetenschappen en de Faculteit Archeologie.

 

Neem gerust contact met me op als je meer informatie wilt ontvangen, vragen hebt of gewoon een keer koffie wil drinken!

Jurgen
bottom of page