Over StOP

Het Studieverenigingen Overleg Platform (StOP) is het overlegorgaan voor alle studieverenigingen gerelateerd aan studies van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. StOP kent vier hoofddoelstellingen.

Communicatie

Communicatie is de sleutel. We streven ernaar om de verschillende communicatie tussen de onderwijsinstellingen en de aangesloten verenigingen te stroomlijnen en te coördineren, evenals tussen de verenigingen. Daarbij richten we ons ook op belangenbehartiging namens de verenigingen.

Kennisdeling

We stimuleren actief kennisdeling tussen onze individuele ledenverenigingen. Daarom organiseren we meerdere overleggen, bijeenkomsten en trainingen over verschillende onderwerpen.

Verbinding

Het verbinden van de verschillende studieverenigingen is cruciaal voor onze studentengemeenschap. We faciliteren dit door samenwerkingen in commissies te stimuleren, activiteiten van ledenverenigingen te promoten en informele evenementen te organiseren.

Maatschappelijke betrokkenheid

We zetten ons in om de maatschappelijke betrokkenheid van onze aangesloten verenigingen te vergroten. Veel aandacht wordt besteed aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid door middel van thematische trainingen en bijeenkomsten gedurende het hele jaar.

 

Het bestuur

Jaarlijks zijn er een aantal studenten betrokken bij het beheer van StOP. In studiejaar 2020-2021 is dit het 9e 25e bestuur. Lees hieronder meer over wie ze zijn en wat ze doen.

Lena
LENA KWAKMAN
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Commissaris Intern

Niels.jpg
NIELS BOSMAN
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Secretaris

Noor_edited.jpg
NOOR SARIS
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Voorzitter

Renee.jpg
RENEE OUWERKERK
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Penningmeester

BJÖRN MUIJTSTEGE
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Commissaris Extern & Vicevoorzitter

 

Noor Saris

Voorzitter

Mijn naam is Noor Saris en dit jaar zal ik de Voorzitter van StOP zijn. Ik ben 22 jaar en studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties in Den Haag.

 

Mijn primaire portefeuilles zijn Alumni, de besturenactiviteit, de COVID-19 steunvergaderingen, het landelijk overleg en ik ben het aanspreekpunt voor de verenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Honoursverenigingen. Daarnaast zijn mijn secundaire portefeuilles het Grote Verenigingen Overleg, het Interfacultair Congres en het Leidsch Debat. Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan met al deze portefeuilles en kijk ernaar uit jullie allemaal te ontmoeten.

Mocht je vragen hebben over mijn portefeuilles, of wat ik daarnaast ga doen, of heb je vragen over StOP, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Niels Bosman

Secretaris

Mijn naam is Niels, ik ben 20 jaar en studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties. Dit jaar vervul ik de functie van Secretaris bij StOP, wat betekent dat ik naast het notuleren  verantwoordelijk ben voor de meeste officiële communicatie en administratieve taken.

 

Daarnaast heb ik de portefeuilles internationalisering, Leidsch Debat, de studieverenigingengids en het sporttoernooi. Verder ben ik samen met Björn verantwoordelijk voor onze website, en mijn secundaire portefeuilles zijn diversiteit en contact met beide onderwijsinstellingen. De faculteit waarvoor ik contactpersoon ben, is de Faculteit Governance and Global Affairs.

 

Ondanks de ongebruikelijke omstandigheden denk ik dat dit een heel leuk en interessant jaar kan worden! Voor vragen kun je altijd bij mij terecht.

 

Renee Ouwerkerk

Penningmeester

Mijn naam is Renee, ik ben 21 jaar en ik studeer psychologie aan de Faculteit Sociale Wetenschappen.

 

Dit jaar vervul ik de functie van Penningmeester bij StOP! Ik ben verantwoordelijk voor het contact met de Hogeschool Leiden en de Faculteit Geneeskunde / LUMC. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles van AVG, acquisitie, bestuurscarrière en GroVer. Mijn secundaire portefeuilles zijn de bestuursactiviteit, KleVer en de introductieweken. Ik zal mijn uiterste best doen om mij hiervoor in te zetten en jullie te steunen.

 

Stel me gerust al je vragen over deze onderwerpen of over iets anders, ik help je graag!

 

Lena Ayugi Kwakman

Commissaris Intern

Mijn naam is Lena, ik ben 24 jaar, ik studeer Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

 

Mijn primaire portefeuilles dit jaar zijn het Interfacultair Congres, diversiteit, duurzaamheid, het Kleine Verenigingen Overleg en ik zal de cursussen BHV en EHBO faciliteren. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de Faculteiten Geesteswetenschappen en Archeologie. Naast mijn primaire portefeuilles ben ik ook secundair verantwoordelijk voor de internationaliseringstrainingen, het sporttoernooi en zal ik samen met Björn deelnemen aan de Commissie Overlap.

 

Mocht je vragen hebben over de specifieke onderwerpen waar ik verantwoordelijk voor ben, dan kun je altijd contact met mij opnemen.

 

Björn Muijtstege

Commissaris Extern
& Vicevoorzitter

Mijn naam is Björn, ik ben 22 jaar, studeer psychologie en dit jaar ben ik de Commissaris Extern & Vicevoorzitter. Ik zal dus voornamelijk verantwoordelijk zijn voor externe contacten.

Daarom vallen onder mijn verantwoordelijkheid het contact met de Universiteit Leiden, de samenwerking met de introductieweken, de Commissie Overlap en alle social media kanalen. Daarnaast verzorg ik de promotietraining, begeleid ik het Interfacultaire Feest en ben ik samen met Niels verantwoordelijk voor de website. Verder ben ik het aanspreekpunt voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

 

Neem gerust contact met mij op als je hebt of meer informatie wilt ontvangen.