Over StOP

Het Studievereniging Overleg Platform (StOP) is het overlegorgaan voor alle studieverenigingen gerelateerd aan studies van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. StOP kent vier hoofddoelstellingen.

Communicatie

Communicatie is de sleutel. We streven ernaar om de verschillende communicatie tussen de onderwijsinstellingen en de aangesloten verenigingen te stroomlijnen en te coördineren, evenals tussen de verenigingen. Daarbij richten we ons ook op belangenbehartiging namens de verenigingen.

Verbinding

Het verbinden van de verschillende studieverenigingen is cruciaal voor onze studentengemeenschap. We faciliteren dit door samenwerkingen in commissies te stimuleren, activiteiten van ledenverenigingen te promoten en informele evenementen te organiseren.

Kennisdeling

We stimuleren actief kennisdeling tussen onze individuele ledenverenigingen. Daarom organiseren we meerdere overleggen, bijeenkomsten en trainingen over verschillende onderwerpen.

Maatschappelijke betrokkenheid

We zetten ons in om de maatschappelijke betrokkenheid van onze aangesloten verenigingen te vergroten. Veel aandacht wordt besteed aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid door middel van thematische trainingen en bijeenkomsten gedurende het hele jaar.

 
_MG_7652.jpg

Het bestuur

Jaarlijks zijn er een aantal studenten betrokken bij het beheer van StOP. In studiejaar 2021-2022 is dit het 10e 25e bestuur. Lees hieronder meer over wie ze zijn en wat ze doen.

ANNE
VAN EGMOND
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Commissaris Intern

NICK
TIJSTERMAN
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Secretaris

ANNA
EASTON
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Voorzitter

BAS
VAN DER
TAS
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Penningmeester

_MG_7725_edited.jpg
JURGEN
VAN DER ZWET


 
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Google+ Icon

Commissaris Extern & Vicevoorzitter

 

Anna Easton

Voorzitter

Mijn naam is Anna Easton en ik zal Voorzitter zijn van het 10e 25 StOP-bestuur. Daarnaast hoop ik dit jaar mijn Bachelor in International Relations and Organisations te behalen.  

 

Mijn primaire portefeuilles zijn Alumni, het Interfacultair Congres, het Nationaal Overlegplatform, de Promotietraining en de Studieverenigingengids. Ik zal het eerste aanspreekpunt zijn voor de faculteit Archeologie, de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Universiteit Leiden. Daarnaast ben ik secundair verantwoordelijk voor het Leidsch Debat.

 

Ik verheug me erop veel bestuursleden van onze lidverenigingen te ontmoeten en hoop dat StOP hen veel nuttige informatie en contacten oplevert. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op!

_MG_7659_edited.jpg
 
_MG_7665_edited_edited.jpg

Nick Tijsterman

Secretaris

Mijn naam is Nick, en dit jaar mag ik de functie van Secretaris bij StOP bekleden, wat wat betekent dat ik naast het notuleren verantwoordelijk ben voor de meeste officiële communicatie en administratieve taken. Naast mijn verantwoordelijkheden bij StOP hoop ik in dit collegejaar mijn Bachelor of Science in Chemistry te behalen.

 

Bij StOP heb ik de portefeuilles WBTR, BHV en EHBO, KleVer, Contact Hogeschool Leiden, en de Overlap Commissie. Verder ben ik de secundair van de portefeuille Introductie Weken.  Hiernaast ben ik het contactpersoon voor de faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen en het LUMC, zowel als de contactpersoon van de Hogeschool Leiden.

 

Na het afgelopen jaar kijken we denk ik allemaal uit naar heel veel nieuwe primeurs en het weer in contact komen met oude tradities. Mocht je enige vragen hebben, voel vrij contact met mij op te nemen!

 

Bas van der Tas

Penningmeester

Mijn naam is Bas van der Tas en dit jaar zal ik de penningmeester van StOP zijn. Ik ben 22 jaar en heb de bachelor International Relations and Organisations gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Dit jaar ben ik begonnen met de master European Politics and External Relations waar ik erg veel zin in heb! 


Mijn primaire portefeuilles zijn het GroVer, Acquisitie, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en Sporttoernooi. Ook ben ik secundair verantwoordelijk voor het Interfacultair Feest. Daarnaast zal ik dit jaar verantwoordelijk zijn voor de faculteit Rechtsgeleerdheid. 


Bij vragen over de portefeuilles waar ik verantwoordelijk over ben kunnen jullie mij altijd benaderen!

_MG_7673_edited.jpg
 
_MG_7700_edited_edited.jpg

Anne van Egmond

Commissaris Intern

Mijn naam is Anne en dit jaar zal ik de Commissaris Intern zijn van het StOP bestuur. Naast het StOP bestuursjaar zal ik mijn tijd besteden aan het volgen van verschillende geesteswetenschappen vakken aangezien ik een tussenjaar heb na het behalen van mijn bachelor in Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. 

 

De portefeuilles die ik dit jaar primair op me zal nemen zijn Diversiteit en Inclusiviteit, Duurzaamheid, Internationalisering en Welzijn. Daarnaast zal ik de organisatie van het Interfacultaire Feest begeleiden en ben ik de contactpersoon voor de faculteit der Geesteswetenschappen. Naast deze primaire verantwoordelijkheden zal ik mijn bestuursgenoten ondersteunen door de secundaire verantwoordelijke te zijn in het contact met de Hogeschool Leiden en bij het Kleine Verenigingen overleg (KleVer).

 

Mocht je een vraag hebben over een van deze portefeuilles, schroom dan niet om contact met me op te nemen! 

 

Jurgen van der Zwet

Commissaris Extern
& Vicevoorzitter

Mijn naam is Jurgen, ik ben een 22-jarige Security Studies-student en dit jaar ben ik Commissaris Extern & Vicevoorzitter. Ik zal dus voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de externe vertegenwoordiging van StOP.

Onder mijn verantwoordelijkheid valt dan ook het onderhouden van de website en alle social media kanalen, en zal ik contact onderhouden met de introductieweken. Daarnaast zal ik de COVID-ondersteuningsbijeenkomsten en het Leidsch Debat leiden, en Nick bijstaan als secundair verantwoordelijke voor de Overlap Commissie. Verder ben ik de contactpersoon voor de Faculteit Governance and Global Affairs.

 

Neem gerust contact met me op als je meer informatie wilt ontvangen of vragen hebt!

_MG_7725_edited.jpg