top of page

Over StOP

Het Studievereniging Overleg Platform (StOP) is het overlegorgaan voor alle studieverenigingen gerelateerd aan studies van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. StOP kent vier hoofddoelstellingen.

Communicatie

Communicatie is de sleutel. We streven ernaar om de verschillende communicatie tussen de onderwijsinstellingen en de aangesloten verenigingen te stroomlijnen en te coördineren, evenals tussen de verenigingen. Daarbij richten we ons ook op belangenbehartiging namens de verenigingen.

Kennisdeling

We stimuleren actief kennisdeling tussen onze individuele ledenverenigingen. Daarom organiseren we meerdere overleggen, bijeenkomsten en trainingen over verschillende onderwerpen.

Verbinding

Het verbinden van de verschillende studieverenigingen is cruciaal voor onze studentengemeenschap. We faciliteren dit door samenwerkingen in commissies te stimuleren, activiteiten van ledenverenigingen te promoten en informele evenementen te organiseren.

Maatschappelijke betrokkenheid

We zetten ons in om de maatschappelijke betrokkenheid van onze aangesloten verenigingen te vergroten. Veel aandacht wordt besteed aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid door middel van thematische trainingen en bijeenkomsten gedurende het hele jaar.

About StOP
Formele bestuursfoto.jpg

Het bestuur

Jaarlijks zijn er een aantal studenten betrokken bij het beheer van StOP. In studiejaar 2022-2023 is dit het 12e 25e bestuur. Lees hieronder meer over wie ze zijn en wat ze doen.

The board

Robin Buijs

Voorzitter

Mijn naam is Robin Buijs en ik ben dit jaar de voorzitter van het 12e 25e bestuur van StOP. Hiernaast zit ik mijn vierde jaar van de opleiding Politicologie en hoop ik dit jaar af te studeren.

Mijn primaire portefeuilles zijn dit jaar studentenwelzijn, internationalisering, het Landelijk Overleg, de AVG en de Universiteit Leiden in het algemeen. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor de Faculteit Sociale Wetenschappen. 

Ik geloof dat studieverenigingen een fantastische aanvulling kunnen zijn op de studietijd van iedere student, en kijk ernaar uit om vanuit StOP besturen en verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Ik ben enthousiast om veel (bestuurs-)leden van onze lidverenigingen te ontmoeten, en voel je altijd vrij om contact op te nemen met vragen of opmerkingen!
 

Robin Portret.jpg
Anna
Marin portret.jpg

Marin van der Sluijs

Secretaris

Mijn naam is Marin van der Sluijs en ik ben de Secretaris van het 12e 25e bestuur van StOP. Tegelijkertijd ben ik bezig met het laatste jaar van de bachelor Psychologie. 

Mijn primaire portefeuilles zijn de Besturenactiviteit, Diversiteit & Inclusie, Grote Verenigingen Overleg (GroVer) en Kleine Verenigingen Overleg (KleVer). Verder zal ik de commissie van het Interfacultair Congres begeleiden en ben ik secundair verantwoordelijk voor de Commissie Overlap. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor de Faculteit der Geneeskunde en de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Ik kijk erg uit naar de samenwerkingen met de studieverenigingen dit jaar. Laten we er samen een mooi jaar van maken! Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op!

Nick

Jens Mekking

Penningmeester

Ik ben Jens Mekking en mag dit jaar de penningmeester zijn van het StOP. Daarnaast studeer ik Bestuurskunde.

 

Naast het financieel gezond houden van de vereniging, houd ik me bezig met de studieverenigingengids, het sporttoernooi, alumnibeleid, duurzaamheid en de BHV/EHBO-trainingen. Daarnaast zal ik mijn bestuursgenootjes als secundaire portefeuille ondersteunen bij het organiseren van het InFaFe, InFaGa, InFaCo en internationalisering.  

 

Benader me gerust als je vragen of ideeën hebt of gewoon een keertje wil sparren onder het genot van een koffietje of biertje!

Jens portret.jpg
Bas
Joline portret.jpg

Joline van Praag

Commissaris Intern

Mijn naam is Joline van Praag en ik ben dit jaar Assessor Intern binnen het StOP bestuur. Daarnaast zal ik ook Media en Cultuur gaan studeren. 

 

Mijn aandachtspunten dit jaar zijn de acquisitie- en promotietraining, Interfacultair feest en gala, media en externe samenwerkingsverbanden (PLNT etc). Ik ben contactpersoon voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ook zal ik mijn medebestuurslid Marin assisteren bij het organiseren van het Kleine Verenigingen Overleg (KleVer). 

 

Ik kijk uit naar een jaar vol nieuwe contacten en ervaringen. Aarzel niet om contact met me op te nemen als je vragen hebt over mijn portefeuilles of een andere vraag of gaaf idee!

Anne
Jurgen
bottom of page